Kan man overhovedet Bo i Esbjerg?

12. februar 2018

Der er mange forskellige måder at bo. Nogle er til kollegier med fællesspisning og morgen-yatzy, og andre er til studieboliger med eget køkken og bad. Mulighederne er mange, og det er de bestemt også i Esbjerg.

Som et af mine utallige nytårsforsæt har jeg sat mig for se nærmere på den måde de studerende bor på i Esbjerg, og jeg inviterer gerne dig med på en kigger!

I kanten af bymidten – tæt på alt!

Josephine Malling er en glad og energisk fynbo, der nu slår sine folder på Vestkysten. Hun tog turen fra Fåborg på Sydfyn og læser sociologi på SDU.

Josephine var lige en tand for sent ude da der skulle findes en studiebolig, i dagene op til fandt Josephine dog et værelse at leje for en tid, men der gik ikke længe før kæresten også rykkede til Esbjerg og de sammen fandt en lækker lejlighed!

”Vi bor lige i udkanten af midtbyen, tæt på det de indfødte kalder ’Rundkørslen’. Jeg har 10 minutter på cykel ud på Uni og ti minutter på cykel ind til midtbyen – det er fantastisk”, fortæller Josephine om hendes og kærestens lejlighed. Lejligheden er på 58 kvadratmeter og har to værelser, men det bedste er udsigten over byens tage fra parrets altan. Lejligheden koster kun den nette sum af 5800 kr. i måneden alt inklusiv – ca. det sammen som et kosteskab koster på Østerbro. 😉

Udsigten er et af de største plusser ved lejligheden!

Boligmarkedet i Esbjerg, især markedet for studieboliger, er slet ikke så rødglødende som det f.eks. er i hovedstaden. Det er MEGET nemmere at finde en studiebolig herovre, der er til at betale. Der er fortiden et regulært ’studieboligboom’. Der bliver bygget mere en 100 nye studieboliger i Esbjergs midtby, så der er også én klar til dig når du er klar til læse her i Vestkystens hovedstad!

Det sidste nye og storstilede projekt er ”Esbjerg Towers” der er tegnet af Bjarke Engels – her bliver der bygget tre tårne med 450 ungdomsboliger, med udsigt over vadehavet og Esbjergs smukke natur, og så er det endda stadig i centrum – What’s not to like? Ja vi spørger bare…

Alt i alt, er der super gode muligheder for at finde en studiebolig i Esbjerg, og vi glæder os til at invitere dig indenfor i Studiebyen Esbjerg!

Over and Out!
//Kleis

Mette er klar til at hjælpe dig!

Skriv til hende på facebook, mail eller ring på +45 36 97 35 14

Mette arbejder for Studiebyen og kan hjælpe dig med tips og gode råd