Lækker musik, god stemning og Made in Esbjerg

10. september 2017

TORSDAG

Så kom den tid på året endelig, hvor Tobakken slår det store telt op og sparker gang i den fedeste musikfestival i Esbjerg – Made in Esbjerg! Her har stort set alle artister en forbindelse til Esbjerg, og det kan tydeligt mærkes på publikums opbakning!

Camilla og jeg ankom lige tids nok til at høre det lokale band Viva La Wolfe, som med deres unge rocklyd virkelig fik gang i festen. Der blev ”headbanget” for alle pengene, imens stemningen i teltet nærmest kogte over! Så var vi ligesom i gang!

Vi fortsatte festen på den lille Konfus scene, hvor endnu et ungt rockband spillede. Diagnosed Diversity er et metal inspireret rockband, med en meget karismatisk og ikke mindst energisk, kvindelig forsanger. Camilla og jeg måtte nu også selv ryste håret, andet var simpelthen umuligt.

Inden aftenen gik i gang havde jeg hjemmefra tjekket op på Iris Gold, der også spillede torsdag aften. Det var simpelthen aaaaalt for lækkert! Lækre rytmer og sprøde tekster, lidt à la Jamaica møder pop, som så lige går over og møder lidt elektronisk. Simpelthen, fantastisk! Vi var endda så heldige at få lov til at snakke lidt med hende efter koncerten.

Hun fortalte bl.a. at hun efter lang tid i London nu var kommet hjem for at optræde for det danske publikum og var glad for de lækre vibes der blev sendt ud under hendes optræden på Made in Esbjerg!

Første aften blev sluttet af med en ny omgang fadøl og metalbandet Invocator. Så var vi faktisk også klar til at få sovet et par time, inden vi skulle op på hesten til en ny dag med fed musik!

FREDAG

Fredag omkring kl. 19.00 fik vi slæbt vores lettere tømmermænds ramte kroppe ned på Tobakken igen. Torsdagen var formidabel, og trods gode navne på spilleplanen var vi lidt skeptiske, om vi ville kunne komme op i gear igen!

Aftenen startede ud med lidt country musik og den første fadøl gled skam lettere ned end forventet. Undervejs hørte vi nogen sige, at bandet ”Blondage” skulle spille i teltet og at vi bare MÅTTE se det!

Det havde de heldigvis ret i! Blondage var en af de overraskende gode koncerter den aften. Ikke fordi jeg havde regnet med at de var dårlige, men fordi jeg vitterlig ikke vidste, hvem de var før Made in Esbjerg. Det er dog meget muligt min egen skyld, da jeg har boykottet alle nymodens radiokanaler. Vi var i hvert fald begge total blown away af Blondage. Der kom gang i dansefødderne og pludselig følte jeg mig ikke træt mere.

Det fede ved Blondage er uden tvivl, at de to medlemmer, Esben og Pernille, komplimenterer hinanden så godt. De skiftedes til at være front på scenen, så når den ene synger, er den anden ved tasterne, og med tasterne mener jeg mit nye yndlings ”instrument”; en drum pad (tror jeg nok de hedder!). Fed energi og generelt gode hooks, som man kunne synge med på!

Bagefter tog vi trapperne op på Konfus, hvor jeg havde glædet mig til at se Anelise – en ”ny” kvindelige rapper, som er medlem af rapkollektivet Struglaz og også har været back-up rapper for Mund de Carlo.

Intet mindre end en fantastisk oplevelse. Har sjældent oplevet, at én person kan ”fylde” hele scenen selv – og være nok! Men det var hun – med hendes stemme, drive og energi på scenen.

Selv da der gik kuk i mixerpulten, var hun total professionel og gik bare a cappella. ”Der er ingen anden Lise end Anelise” sang publikum og det gør vi også nu! Big thumbs up!

Efter et smut forbi de dygtige GO GO Berlin på Teltscenen, lukkede The Youth den store scene med et brag!

Jeg har set The Youth én gang før, hvor de spillede på Konfus. Her var de også skide gode, men det var rigtig fedt at se dem på en stor scene! De kommer oprindeligt fra byen og man kunne mærke ”the love” blandt publikum. Vi afsluttede aftenen på dansefødder til deres svedige 60’er rock!

LØRDAG

Lørdag startede med at vi hørte Mia Juhl, en ung og dygtig Esbjerg pige, der med finurlige tekster sætter samfundet under en skæppe. Tobias havde fået lov at komme med backstage inden koncerten og snakkede lidt med Mia inden koncerten.

”Det er jo imponerende at jeg optræder til en festival, hvor bands som Go Go Berlin og Kellermensch også spiller”fortæller Mia og foresætter ”Det er det, Made in Esbjerg kan. Samle musik fra alle kroge og scener og skabe en formidabel fed festival!”

Lørdag aften stod i rappens tegn, hvilket selvfølgelig gjorde undertegnede rigtig glad! Vi startede med Sanganee og de mere lokale Gade Terapi og ramte derefter intimkoncert med punchlinerapper Thomas T fra Bumsestilen, hvor aftenen nåede nye højder!

Når man, som jeg, har hørt bumsestilen siden man var 15, er det svært at være objektiv omkring sådan en koncert. Jeg kan dog konkludere, at jeg var langt fra den eneste, som kastede håndtegn. Jeg er ret sikker på, at alle til den koncert ser frem til, at Thomas T udgiver sit nye solo materiale.

De efterhånden berømte, Kellermensch, lukkede efterfølgende Made in Esbjerg med fuldt hus i den store sal! Tak for i år, MIE, du gør det godt. Vi glæder os til 2018!

#esbjerg
·
#esbjerg
·
#esbjerg
·

Mette er klar til at hjælpe dig!

Skriv til hende på facebook, mail eller ring på +45 36 97 35 14

Mette arbejder for Studiebyen og kan hjælpe dig med tips og gode råd