Lindberg og Kleis slår tonen an på Konservatoriet

8. juni 2017

En solrig dag i maj, hvor fulgene sang om kap med de klassiske sangerinder, spankulerede Camilla og jeg ind på Syddansk Musikkonservatorium. Det er uden tvivl Esbjergs smukkeste uddannelses institution, det gamle elværk er simpelthen så smukt at man lige trækker vejret dybt en ekstra gang.

Hjemmefra tænkte vi meget over hvad der mon ville møde os. Sidder de bare i en rundkreds og jammer på deres banjoer, panfløjter eller hvad de nu spiller på? Eller er det ren ”Fame” med musical-lignede tilstande i pausen? Vi var spændte, vi var sultne og nu skulle vi møde de studerende og se hvem de egentlig er!

Camilla og jeg træder ind i kantinen og stemningen rammer en, med et brag! Folk sidder i små klynger og spiser frokost, nogen af de studerende sidder endda sammen med deres undervisere og spiser. De første vi møder er en gruppe elever der studerer klassisk sang. Selvom jeg selv har sunget engang i tidernes morgen, må jeg nok krybe til korset – de er nok lige en liga eller fire over mit niveau. Det går hurtigt op for os at her er der tale om en masse dedikation og lyst der driver værket. Her nyder de at gå i dybden med deres interesser og musikken er ikke kun en uddannelse eller profession for dem, det er deres vej i livet. De fortæller især at den varierede undervisning og de dedikerede underviser gør det at læse på konservatoriet til noget helt anderledes. Ved siden af den skemalagte undervisning er der masser af plads til at dyrke det man selv gerne vil, både i gennem projekter, fokusuger og sammenspil. Selvom vi kunne have sludret videre i en evighed, må vi ile videre inden frokostpausen er ovre.

Vi bevæger os videre i den lille hyggelige kantine. Et bord med et par fyre tiltaler os og samtalen bliver pludselig en rytmisk afhøring, vi har nemlig fundet bandet Spicemass! Bandet består af en trommeslager, bassist, pianist, guitarist og en organist – og ikke en orglenist, som undertegnede troede at det hed. Igen hører vi meget om at miljøet på konservatoriet er fantastisk og musikerne, der har deres gang her, også bruger byens musiktilbud og de forskellige scener meget. Esbjerg, var ikke drømmen for alle drengene, men flere af dem havde hørt om underviserne her i andre sammenhæng og valgte derfor Esbjerg.

Frokostpausen er ved at være forbi, men inden vi er færdige fanger vi en elektronisk musikstuderende og en folkemusikant! En skøn samling af typer og genrer der er samlet i Esbjerg. Esbjerg var et af de første steder hvor den elektroniske musik kom på programmet som en konservatorie uddannelse. Det skaber et ret fedt miljø der faktisk trækker mange københavnere til Esbjerg for at læse på konservatoriet. Folkemusiklinjen har også enormt gunstige vilkår her og er den eneste i Danmark – den trækker også en masse spændende mennesker til som er med til at bakke op om det lokale musik miljø.

Camilla og jeg er blevet en del klogere på de musikere der går på konservatoriet, de er virkelig dedikerede og vanvittigt dygtige! Man mærker en stemning og en skabertræng hos dem. Husk at hvis du selv går men en drøm om at komme på konservatoriet, så skal du ikke søge ind som på andre uddannelser, men til optagelsesprøve. Det kan du læse meget mere om på konservatoriets hjemmeside. Rock on!

//Tobias Kleis

#esbjerg
·
#esbjerg
·
#esbjerg
·

Mette er klar til at hjælpe dig!

Skriv til hende på facebook, mail eller ring på +45 36 97 35 14

Mette arbejder for Studiebyen og kan hjælpe dig med tips og gode råd