10.

Esbjergs musikscene

Musik skal opleves live

Hvad enten du er til rock, pop, jazz eller klassisk musik, så er der rig mulighed for at få en fantastisk live-oplevelse på en af Esbjergs mange spillesteder. Vi har gjort det nemt for dig at finde det perfekte sted for dig. Tjek listen herunder og lad dig inspirere!

Det er også værd at holde ekstra øje med gå-i-byen-stederne, der jævnligt arrangerer intim-koncerter med både talentfulde og etablerede kunstnere. Tjek vores guide til Esbjergs natteliv, hvor du kan finde en oversigt over stederne, samt links til hjemmesiderne. Arrangerer de noget, står det helt sikkert her.

Om sommeren er der desuden musik i Byparken hver onsdag aften – et gratis arrangement, som er perfekt til studerende.

Endvidere bliver der gang på gang opstillet forskellige musikarrangementer i Esbjerg. Hver sommer er der Rockfestival, som er to dage med musik fra 70’erne og 80’erne, ligesom Grøn Koncert normalvis har Esbjerg som et stop på deres tournéplan. Yderligere er også Fanø-rocker og jazz-festival i Ribe.

Spillesteder i Esbjerg

 • Musikhuset Esbjerg

  Musikhuset Esbjerg danner årligt rammen om 250-300 kultur- og erhvervsarrangementer. Det årlige besøgstal er ca. 135.000. I musikhuset er der mulighed for både at opleve musik, teater, musical og andre shows. Besøg deres hjemmeside for mere info og billetbestilling.

  Musikhuset Esbjerg
 • Tobakken

  På Tobakken er der altid en koncert, man gerne vil til! Der er alle former for koncerter – rock, pop, jazz – noget for enhver smag. De er også kendt for deres velvillighed til at give de nye, spændende lokale navne chancen på scenen. Se deres program og bliv inspireret.

  Tobakken
 • Huset Esbjerg - for de studerende

  Huset Esbjerg er stedet, hvor Studiebyen Esbjerg anbefaler økonomisk trængte studerende at søge hen, når måneden er ved at gå på hæld og SU'en er brugt, hvis man stadig leder efter god underholdning til billige penge. Huset arrangerer tit koncerter med "up-and-coming" bands, hvor billetten tit er gratis (eller utrolig lav). Hold øje med deres hjemmeside, der løbende opdateres med events.

  Huset Esbjerg
 • Konfus - ungdomshus

  Konfus er Esbjergs ungdomshus for unge mellem 15-25 år. Det er gratis at benytte og man kan frit deltage i mange af deres aktiviteter. Deres program er efterhånden omfattende og du kan opleve et væld af koncerter, stand-up, teater og musicals. Find hele programmet på deres hjemmeside

  Konfus
 • Syddansk Musikkonservatoriums Café Ørsted

  Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg lægger årligt hus til ca. 130 arrangementer inden for klassisk, rytmisk, elektronisk og kirkemusik foruden foredrag og andre kulturelle begivenheder. Heriblandt Torsdagscaféerne hvor konservatoriets rytmiske studerende præsenterer alt fra pop, rock, blues, electronica, soul, funk, etc. Se programmet på deres hjemmeside.

  Syddansk Musikkonservatorium
 • Esbjerg Festuge

  Esbjerg Festuge afholdes hvert år i august. Festivalen forløber sig over en uge, hvor der er musik, teater, kunst og anden underholdning i hele byen. Hold øje med Festugens hjemmeside for mere info.

  Esbjerg Festuge
 • Made in Esbjerg

  Som en del af Esbjerg Festuge afholdes det unge Esbjerg initiativ Made in Esbjerg. Det er en festival på Tobakken, hvor bands med rødder i Esbjerg får muligheden for at udfolde sig og det er bestemt et besøg værd! Hold øje med programmet på deres hjemmeside.

  Made in Esbjerg

Mette er klar til at hjælpe dig!

Skriv til hende på facebook, mail eller ring på +45 36 97 35 14

Mette arbejder for Studiebyen og kan hjælpe dig med tips og gode råd