14.

Flytteguide

Når du skal flytte, er der et par ting, der skal ordnes. Her er en lille guide med det vigtigste.

  • At finde en bolig

Det er forholdsvist nemt at få en bolig i Esbjerg, men skal du alligevel opskrive dig til en bolig/ungdomsbolig, så snart du ved besked, om du er optaget. Jo hurtigere jo bedre. Husk også at tjekke de gratis ugeaviser, der bliver omdelt sammen med reklamerne, du kan være heldig med hensyn til både værelser og lejligheder.

  • Husk at melde flytning

Du skal melde flytning til din kommende kommune. Flytningen skal meldes senest 5 dage efter, du er flyttet. Du skal gøre det digitalt på borger.dk.

PostDanmark skal også vide, at du er flyttet. Meld det på nettet på postdanmark.dk

Andre, der skal vide, at du flytter:
Bank
Forsikringsselskab
SU
Fagforening og a-kasse
Aviser, magasiner og blade, hvor du abonnerer
Sportsklubber og foreninger
Familie og venner

  • Forsikring er vigtigt

Hvis du er under 21 år og bor alene, er du normalt dækket af dine forældres familieforsikring. Tjek hos dit forsikringsselskab hvad der gælder for dig. Måske har du brug for en ny forsikring. En ulykkesforsikring er også en god følgesvend. Der er flere oplysninger at hente på Forsikringsoplysningens hjemmeside. Bemærk at visse uddannelsesinstitutioner eller fagforbund tilbyder forsikringer med studierabat. Spørg på dit uddannelsessted.

  • Møblering af din lejlighed

Der er mange boligforretninger i byen og til enhver pengepung. Men rækker SU’en ikke helt til nye møbler så kan der være gode kup i Den Blå Avis, Gul & Gratis, genbrugsforretninger eller på et af byens loppemarkeder.

  • TV og internet

Bestil internet og tv-pakke i god tid. I flere boligforeninger har de gode aftaler med internetudbydere.
Borger.dk har også lavet en fremragende guide, der informerer om alt det væsentlige, man skal huske både før, under og efter flytningen.

Mette er klar til at hjælpe dig!

Skriv til hende på facebook, mail eller ring på +45 36 97 35 14

Mette arbejder for Studiebyen og kan hjælpe dig med tips og gode råd