7.

Julegave Guide

Så er det igen tid til den berygtede juleshopping.

Men når far kun ønsker sig sokker og mor bare gerne vil have du kommer hjem til jul, så kan det nogle gange knibe med inspirationen.

Men ingen grund til panik Studiebyen Esbjerg vil på bedste vis forsøge at gøre dette års juleindkøb så nemt som muligt, ved at tilbyde dig vores julegave guide. Vi har samlet de bedste gave-idéer til mor, far, dine venner og vedkommende du elsker. Alt sammen noget du kan få fat på i Esbjerg.

Glædelig jul fra Studiebyen Esbjerg.

Mor

 • Julepynt

  Giv mor noget flot til juletræ og dekorationer. Vi foreslår Rosendals Karen Blixens Jul-serie, der er både stemningsfyldt og elegant. Eller trip trap's nostalgiske nisse serie, hvis mor er en samler af disse foreslår vi års-nissen, så der er gode chancer for, at hun ikke har den endnu.

  Finde den rette butik i Esbjerg City
 • Kosmetik

  Kan du gennemskue mærket på din mors favorit dagcreme eller hvad der står på hendes mascara, så lur det og skynd dig ind i Matas og køb den, så er du sikker på, at mor får noget hun kan bruge. Hvis du ikke er sikker på, hvad hun skal have, så giv et gavekort – den er stensikker!

  Find det hos Matas
 • Brugskunst

  En flot vase eller et sæt stilfulde lysestager kan pynte et hvert hjem og Kählers Hammershøi serie der trækker på gammel Kähler traditionen, har med stellets smukke naturfarver et flot nordisk look.

  Kig måske i:
  Inspiration
  Kop & Kande
  Incado

  Find den rette butik i Esbjerg City

Far

 • Bøger

  Køb en god bog som far kan nyde her i de mørke vintermåneder. Tag et kig rundt på Bog & Idés eller Arnold Buscks reoler og se om der ikke er noget, der passer til din far. Ellers kan man altid finde en biografi fra fars yndlingsinteresse, værende sport, musik eller noget helt tredje.

  Kig måske i:
  Bog & Idé
  Arnold Busck

  Find den rette butik i Esbjerg City
 • Gavekort/gavekurv

  Som alle ved, så går vejen til fars hjerte jo igennem maven. Så hvorfor ikke give manden, der har alt lidt blandede godt til ganen? Køb for eksempel en kurv i Vinoble eller et gave kort til Slagter Theilgaard eller Made in Spain. Du kan også selv samle alle hans små livretter og selv lave en kurv til farmand!

  Kig måske i:
  Made in Spain
  Osteklokken
  Slagter Theilgaard
  Vinoble

  Find den rette delikatesse forretning
 • Grilludstyr

  Bare fordi vi andre for længst har trukket os tilbage fra grillen, behøver det ikke at betyde, at far har gjort det samme. Der kan grilles i alt slags vejr! Skulle grillen nu være lagt i vinterhi, så kan far i det mindste se frem til de varme sommeraftner med sit nye grilludstyr i hånden.

  Kig evt. i Bilka efter gilludstyr

Vennerne

 • Sommerhustur

  Har en i din familie eller netværk et sommerhus du kan låne billigt eller måske gratis, så inviter alle vennerne med på en uforglemmelig weekend i stedet for at give dem noget de har glemt 2. Juledag. Lav et kort og læg det under træet i en flot gaveæske – den går rent hjem!

  Kort og gaveæske kan du finde i Søstrene Grene
 • Øl eller vin?

  Et par gode flasker vin eller en gaveæske med specialøl er en oplagt gaveidé til vennerne, den indbyder nemlig til at man kan bruge gaven sammen og selv få lidt del i den. Så vælg din yndlings vin eller dine favorit øl og læg dem sammen med lidt snacks eller lækker Summerbird chokolade i en kurv og så gaven til vennerne fikset!

  Besøg Vinoble - Slik for voksne
 • Vær kreativ!

  Er du i kontakt med dine kreative sider, så lav en billedcollage, eller en scrapbog med billeder fra året der gik. Der er ikke noget bedre end at mindes de stunder man har haft sammen - læg eventuelt et kort ved og inviter til en ”året der gik” aften i det nye år, hvor I kan hygge jer med at kigge bogen i gennem sammen.

  DIY materialer finder du b.la i Søsterne Grene

Kæresten

 • Giv hende eller ham en oplevelse

  Er du på bar bund og bange for at købe det forkerte eller den forkerte størrelse, så find en oplevelse der passer og vær sikker på ikke at gå galt i byen. Husk at tjekke hvor gavekortene kan bruges.

  Find en Bellevue Box
 • Hør godt efter!

  Under dække af at købe julegaver til resten af familien, tager du kæresten med på juleshopping og læg så særligt mærke til, hvad kæresten falder for i butiks vinduerne. Dagen efter tager du så ind og køber gaven og så er der sikker gevinst!

  Besøg Esbjerg City
 • Romantik

  Skal kæresten rigtig forkæles, så inviter ham eller hende på et romantisk weekendophold i det nye år. Det er jo en gave i sig selv at bruge tid med dem man elsker. Tjek eventuelt ”deal” hjemmesiderne. Det kan være du er heldig at finde et ophold til en rimelig pris.

  Besøg deal.dk

Mette er klar til at hjælpe dig!

Skriv til hende på facebook, mail eller ring på +45 36 97 35 14

Mette arbejder for Studiebyen og kan hjælpe dig med tips og gode råd