3.

Julestemning i Esbjerg

Ta' på juleoplevelser i Esbjerg!

 • Torvet og gågaden

  Måske er det ikke Kongens Nytorv i København, men torvet i Esbjerg midtby er i hele december byens store julehjerte. Juletræet midt på skøjtebanen og den hyggelige julehytte by er et must hvis du vil have en hyggelig juledag i Esbjerg. Så tag kæresten eller vennerne under armen og en pose brændt mandler i hånden og nyd det smukke julelys der bryder Kongensgade i hele julen. God fornøjelse med juleindkøbene!

  Besøg Esbjerg City
 • Tag en tur i skoven og samle ind til juledekorationer

  Esbjerg har en fantastisk palette af skønne skovområder som du kan tage på opdagelse i. Så hvad end du skal ud og forbrænde al marcipanen og alle æbleskiverne eller om du vil samle gran, kogler eller mos til dine juledekorationen er der rig mulighed for det. I Vognsbølparken tæt på centrum, kan du gå rundt om søen og bagefter kigge på rådyrene, alt imens kalorierne forbrændes i det fri. Marbæk plantage eller Østskoven er oplagt steder at gå på jagt efter alt hvad du behøver fra naturen til dine juledekorationer. Slip fantasien løs eller slip for juleræset i en Esbjergs skønne skove!

  Esbjerg kommunes grønne områder
 • Julehygge i Esbjerg Storcenter

  Er vinden for voldsom og er der for meget sne på vejen til at du tør lader din støvler trave rundt i midtbyen så tag ud i Esbjerg Storcenter og se den flotte juleudsmykning og gør dine juleindkøb i de mange butikker. Her finder du gaver til hele familien og kan gå tørskoet rundt.

  Besøg Esbjerg Storcenter
 • Jule udstilling i Sædding Centret og på Fiskeri og Søfarts Museet

  Sædding Centeret i Esbjerg har Syddanmarks største mekaniske juleudstilling. Tag afsted og oplev den store udstilling og gå på opdagelse i nissernes land og lad julehyggen sænke sig over dig. Når du alligevel er i området så gå ned af vejen og besøg Fiskeri og Søfartsmuseet, hvor der d. 4 december er julemarked. - Tjek museets hjemmeside: http://www.fimus.dk/

  Besøg Sædding Centret
 • Peters jul i Ribe

  Skal du have en dag i julehyggens tegn så tag toget til Ribe og oplev ”Peters jul i Ribe”. Gå en tur rundt i de charmerende brostensbelagte gader og lad julestemningen sænke sig over dig. Her er hyggelige butikker og julestemning til lagt op over begge øre! Juleturen til Ribe giver også mulighed for at nyde en af de mange gode restauranter eller caféer, når sulten eller tørsten skal stilles. God juletur!

  Besøg Ribe i juletiden
 • Juleshopping på Broen

  Det store center for enden af gågaden, har masser af butikker gå julegaveamok i! Da det er den første jul hvor centret ligger der, ved vi endnu ikke hvordan deres juleudsmykning er, men det skal da undersøges! Gå eventuelt en tur op på p-taget og se alle julelysene udover byen, et fænomenalt syn!

  Juleshopping på Broen!
 • Julehygge på Fanø

  Kun 12 minutters sejlads fra Esbjerg finder du skønne Fanø. Fanø er ikke kun sommer og sol, men er ligeså hyggelig i julemåneden hvor hovedgaden er pyntet festligt op til jul og i de mange hyggelige specialbutikker kan du gøre unikke julegave indkøb og slutte af med kop kaffe på en af de mange caféer.

  Ta' til Fanø og julehygge!
 • Skøjtebanen!

  Det er ikke rigtig jul i Esbjerg før du har spændt skøjterne på, og enten har gjort dig som Bambi eller OL mester i Isdans, på skøjtebanen der fylder Torvet hele vinteren. Julemusikken fylder Torvet og skøjtebanen med stemning, så om du selv er ude på isen eller står med den varme kakao i hånden, så slipper du ikke for at mærke julestemningen komme susende ind over dig. Rigtig glædelig jul!

  Besøg skøjtebanen

Tobias er klar til at hjælpe dig!

Skriv til ham på facebook, mail eller ring på +45 3697 3516

Tobias arbejder for Studiebyen og kan hjælpe dig med tips og gode råd