13.

Sådan finder du rundt i Esbjerg

Få overblik over Esbjerg!
På kortet nederst på siden kan du se, hvor uddannelsesinstitutionerne befinder sig i forhold til hinanden. Herunder følger en mindre beskrivelse af de områder, hvori de forskellige institutioner befinder sig.

  • Jerne

Her finder vi UC Syd. Det tager ca. 15 minutter (i modvind) at nå Torvet i byens centrum herfra – en fin lille cykeltur!

  • Spangsbjerg

Spangsbjerg er hjemsted for det, der populært kaldes ”Uddannelsessletten”. Her finder vi både Fredericia Maskinmesterskole, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Erhvervsakademi SydVest.
Alle 4 uddannelser er placeret tæt på kollegier, mens også skoven og Idrætsparken er tæt på. Biografen og Svømmestadion Danmark er ikke mere end 10 minutter væk på cykel.

  • Midtbyen

Her finder du Syddansk Musikkonservatorium. I Midtbyen er du tæt på det hele, da der er masser af indkøbs- og underholdningsmuligheder, f.eks. Musikhuset, Tobakken og gågaden.

  • Stranden

Tag et smut til Hjerting Strandpromenade og nyd en lækker is ved vandet. Eller nyd synet af Esbjergs stolte vartegn “Mennesket ved Havet” ved Sædding Strand. Ved Sædding Strand kan du også følge fornyelsen af havneområdet som i de kommende år skal omdanne dele af den gamle industrihavn til Esbjerg Strand – et helt nyt byområde med lystbådehavn, bynær strand og nyt område for erhverv.

Sådan kommer du rundt i Esbjerg

Bare rolig… I Esbjerg har du masser af muligheder for at komme rundt!

  • Cykel

På cykel er der ikke langt til tingene. Der er et godt net af cykelstier gennem byen som hurtigt kan få dig fra A til B – også i modvind!

  • Bybusser

Bybusserne kan samle dig op og sætte dig af, næsten hvor du har lyst til; du skal bare kombinere det rigtigt. På Sydtrafik finder du en komplet oversigt over bybusser i Esbjerg. På siden er der også ruteplaner for busser, hvis du f.eks. vil til Skjern, Ribe, Vejen eller Grindsted.

  • Tog

Fra Banegården i Esbjerg kører der tog fra Arriva og DSB dagligt. På Rejseplanen kan du selv planlægge din tur, så du altid finder det tog, der passer netop til dig.

  • Taxa

Skal du hjem fra en bytur, eller kan du ikke overskue mere regnvejr, så er Esbjerg Taxa altid klar til at hjælpe dig på telefon 75 14 45 00. Nummeret er i Esbjerg bedre kendt som “kvart-i-tre” – det glemmer man aldrig, selv ikke i beruset tilstand.

 

Se flere detaljer og kort over ruterne på bus og tog på Rejseplanen.

Mette er klar til at hjælpe dig!

Skriv til hende på facebook, mail eller ring på +45 36 97 35 14

Mette arbejder for Studiebyen og kan hjælpe dig med tips og gode råd