16.

Ti fede eksamens breaks

Du er bagud med læsningen, eksamen ligger lige om hjørnet og dit hoved er fyldt med tanker – kender du det? Bare rolig! Du er ikke alene…

HELDIGVIS er Esbjerg fyldt med gode steder, hvor du kan få tankerne væk fra dagligdagen og opladet dine batterier. Vi har 10 fede idéer til eksamens breaks, hvor du kan få ny energi til at få klaret alle dine hængepartier.

 

BRUG NATUREN

 • Frisk vesterhavsluft i lungerne

  Tag til Sædding Strand og betragt et af byens stolte vartegn ”Mennesket ved Havet”. Her kan du også mærke Vesterhavets friske luft blæse hele vejen ned i lungerne. Nyd udsigten, træk vejret dybt og gå en tur langs stranden.

  Læs mere hos Visit Esbjerg
 • En frisk cykel tur

  Hop på cyklen og kør de 12 km med naturcykelstien langs vandet hele vejen til Marbæk. Her finder du en del af Nationalpark Vadehavet, som rummer natur og dyreliv i varierende former og et væld af stier og skovveje, der kan bringe dig på eventyr. Måske farer du vild? I så fald glemmer du helt sikkert alt om din stressede situation.

  Find alle cykelruter hos Visit Esbjerg
 • En løbetur i smukke omgivelser

  Spænd løbeskoene og tag en frisk tur rundt i Vognsbølparken. Her finder du et stisystem, som bringer dig gennem skoven og forbi søerne. Der er også mulighed for at bruge opstillede fitnessredskaber og møde både hjorte, fugle og højlandskvæg på din vej. Motion avler ny energi – så det er bare med at komme af sted!

  Find kort over Vognsbølparken her
 • En sejltur til Fanø

  Smut ned på havnen og hop ombord på Fanøfærgen. På den korte sejltur kan du opleve Esbjerg fra en anden vinkel og nyde indsejlingen til den naturskønne ø. Du kan slentre rundt i Nordby og nyde en god frokost eller tage en længere tur til den sydligere del af øen. Fanø har en dejlig afslappende atmosfære og hyggelige små butikker, som helt sikkert vil give dig ny energi.

  Læs mere om Fanø her

BRUG BYEN

 • Besøg en café

  Det kan være ideelt at komme ud af hjemmet, så du ikke bliver mindet om din eksamen og andre sure pligter. Heldigvis har Esbjerg en masse hyggelige caféer, som du kan besøge. Tag fx et smut på Portland’s i Skolegade, hvor du både kan få en god brygget kaffe og slå vennerne i brætspil. Det er altså svært at stresse over eksamen, mens du er ved at ruinere andre i matador!

  Få et overblik over caféerne i Esbjerg
 • Snup en tidlig biograf visning

  Det bedste ved at læse til eksamen er, at du selv kan planlægge din tid! Derfor kan du fx nå en tidlig visning i biografen, når du skal have en pause for læsningen. Før kl. 18.00 er billetpriserne lidt billigere og der er færre gæster i salene. Glem dig selv i 1,5 time og forsvind ind i filmens univers. Og bare så du ved det – man kan altså sagtens tage i biografen alene!

  Program for Nordisk Film Biografer Esbjerg
 • Tag i Svømmestadion Danmark

  Et besøg i svømmehallen kan være en god måde at stresse af på og så er der tilmed studierabat! I Svømmestadion Danmark kan du både tage et par baner i aktivitetsbassinet, en tur i rutsjebanen eller genopdage dit indre barn i bølgebassinet! Der er også rig mulighed for at slappe af - prøv varmvandsbassinet, det romerske bad og til sidst et smut i sauna.

  Læs mere om Svømmestadion Danmark

Brug dit hjem og dit netværk

 • DIY og bage projekter

  En god måde at fjerne fokus fra din eksamen og andre praktiske gøremål, kan være at tage at gå i gang med et kreativt projekt. Pinterest er fx rigtig god inspiration og det er både hyggeligt samt selvrealiserende at se et projekt til ende, som måske er lidt mere overskueligt end din kommende eksamen.
  Du kan også gå i køkkenet og sætte i gang med det helt store bageprojekt! Du kan fx lave pølsehorn og pizzasnegle til madpakken eller noget sødt til ganen. En god måde at gøre hverdagen lidt lettere på, spare nogle penge og få tankerne væk fra andre opgaver.

  Få inspiration på Pinterest
 • Besøg familie eller venner

  Tag hjem til din familie og bliv forkælet! De vil højst sandsynligt gøre alt for, at dit liv bliver lidt lettere i eksamensperioden, hvilket ofte indebærer mors lækre kødgryder og masser af omsorg! Du kan også tage hjem til dine venner eller invitere dem på besøg til noget god gammeldags hygge. De er højst sandsynligt i samme situation, så der kan også spares med gode råd og idéer.

 • Netflix (... and chill)

  Du kan også sætte en aften af til Netflix, dyner og sofahygge! Læg det ind i skemaet som en lille treat til dig selv, så det ikke giver dårlig samvittighed. Planlæg, hvad du vil se allerede om morgenen, så du har noget at se frem til og har en god grund til at give læsningen en skalle!

  Flyv direkte ind på Netflix her

Mette er klar til at hjælpe dig!

Skriv til hende på facebook, mail eller ring på +45 36 97 35 14

Mette arbejder for Studiebyen og kan hjælpe dig med tips og gode råd